Wat is iMovie en wat kun je ermee?

Geplaatst op: 13/04/2018

Wat is iMovie?

iMovie is een programma waarmee je video’s kunt maken en bewerken. iMovie is perfect geschikt om video’s te maken die er professioneel uit zien. En dit kun je dan zonder van te voren een studie van een aantal jaren te hebben gevolgd. iMovie is niet zo complex als bijvoorbeeld Adobe Premiere Pro. En dit houdt dus in dat je geen professionele cameraman/vrouw hoeft te zijn om toch mooie filmpjes te maken met iMovie. En dan heb je gelijk een antwoord op de vraag wat is iMovie? Een programma waarmee je superleuke, en mooie video’s kunt maken!

Wat kun je ermee?

iMovie is een app die je gratis mag downloaden uit de App Store. Je kunt dit doen op je telefoon of ipad. Wat inhoudt dat je dus met je telefoon videomateriaal kunt monteren. Je kunt dus videoclips knippen en plakken tot een mooi geheel. Je kunt videobeeld aanpassen , effecten toevoegen, overgangen tussen shots plaatsen en aan- en aftitelingen toevoegen. Niet niks dus.

Hoe werkt het?

iMovie is opgedeeld in drie tabbladen. De tabbladen Video, Projecten en Theater. In het tabblad Video vind je al het bronmateriaal dat op je apparaat  in je Fotobibliotheek staat. In het tabblad Projecten staan alle montages waar je op op dit moment mee bezig bent. En in het tabblad Theater kun je op je gemak de voltooide montages bekijken,

House of Training en de cursus iMovie

Ik heb hierboven wel geschreven dat iMovie veel makkelijker is dan bijvoorbeeld Adobe Premiere Pro. Maar het is nu ook weer niet zo dat je de app download op het eerste het beste knopje drukt en dat alles dan werkt en jij helemaal up en running bent. Vandaar ook dat bij ons de vraag van meerdere personen en organisaties kwam of wij ook een cursus konden maken. Na deze cursus kun je zonder problemen van start met je eigen videoproducties.