Presentatielaag Exporteren als PDF en Afbeelding

uit de cursus Interieurdesign met Vectorworks voor gevorderden

Leuk dat je onze site bezoekt,

Ben jij leergierig?. Jij abonnee en dan ik geef jou 5% korting op de eerste maand! Wat vind je daar van? gebruik als kortingscode: DIEHARD

Geef een reactie of stel een vraag

Geef een antwoord

Registreer als je wilt reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Interieurdesign met Vectorworks voor gevorderden

perm_identity Nadia Zedan | video_library 51 video's | query_builder 02:02:53

Interieurontwerp in 2D en 3D

Vectorworks is een zeer uitgebreid programma met enorm veel mogelijkheden waarmee je jouw idee en ontwerp perfect kunt uitwerken. Van schets tot realisatie, maar daar heb je dan wel de juiste kennis voor nodig. In deze cursus verdiep je je verder in de 2D en 3D mogelijkheden van Vectorworks.

Doelgroep van deze cursus

Voor stand-decorontwerpers en interieurontwerpers die de basisvaardigheden al onder de knie hebben en zich nu verder willen verdiepen en bekwamen in de 2D en 3D mogelijkheden van Vectorworks.

Wat ga je leren

Je leert hoe je start met het tekenen van een goede plattegrond. Op deze plattegrond teken je de muren, ramen & deuren, het electriciteitsplan, alle lichtpunten en gebruik je maatlijnen voor je ontwerp. Met een vlekkenplan geef je de invulling en het design van de ruimte aan.

Daarna leer je hoe je met 3D modelleren de verschillende ruimtes gaat vormgeven. We werken aan de vloeren, de keuken, het interieur als tafels, stoelen, kasten lampen maar ook aan de afwerking van de verschillende ruimtes. Denk aan lambrisering en plinten.

Je leert op basis van jouw eigen idee en concept een interieurontwerp professioneel uit te werken in vectorworks. Van schets naar plattegrond naar realisatie van een interieurdesign.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Heb je de basisvaardigheden van Vectorworks al onder de knie. Dan kun je nu deze cursus Interieurdesign voor gevorderden gaan volgen.

 

 

 

Je kan deze tekeningen op een aantal manieren exporteren.

Ga naar Bestand, Exporteer, als eerste kies ik voor het exporteren als PDF.

Bij Bereik moet de optie, Exporteer het tekenformaat als één pagina, aan staan. En de overige instellingen kan je laten staan en klik op Ok.

Kies vervolgens een map en pas de naam aan van het bestand en klik op Bewaar.

Werk je met de Studentenversie? Sla dan je bestand op als Afbeelding. Dit om te voorkomen dat de tekst 'Vectorworks educational version' in beeld verschijnt.

Ga dan naar bestand, Exporteer, en klik op Exporteer Afbeelding.

Kies de op Geselecteerde Zone. En ik klik Selecteer zone.

Klik links bovenin je Presentatielaag en klik vervolgens rechts onderin.

De Resolutie pas ik aan naar driehonderd dpi, en de Werkelijke afdrukgrootte naar Eenheden millimeters en dan pas ik de breedte aan naar een liggende A-die.

Zet het Bestandsformaat op PNG en klik op Ok.

Kies vervolgens het mapje en klik op Bewaar.

Beide tekeningen kan je nu afdrukken. Bij het afdrukken is het van belang dat je de grootte niet meer aanpast. Dit om te voorkomen dat de schaal wijzigt.

Herhaal deze stappen nu bij alle vier de Presentatielagen.

Ben je klaar? Bewaar dan je bestand om wijzigen op te slaan.