Muren verbinden/ herstellen

uit de cursus Interieurdesign met Vectorworks voor gevorderden

Leuk dat je onze site bezoekt,

Ben jij leergierig?. Jij abonnee en dan ik geef jou 5% korting op de eerste maand! Wat vind je daar van? gebruik als kortingscode: DIEHARD

Geef een reactie of stel een vraag

Geef een reactie

Registreer als je wilt reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Interieurdesign met Vectorworks voor gevorderden

perm_identity Nadia Zedan | video_library 51 video's | query_builder 02:02:53

Heb je de basisvaardigheden van Vectorworks al onder de knie. Dan kun je nu deze cursus Interieurdesign voor gevorderden gaan volgen.

Wat ga je leren in deze cursus?

Je leert hoe je start met het tekenen van een goede plattegrond. Op deze plattegrond teken je de muren, ramen & deuren, het electriciteitsplan, alle lichtpunten en gebruik je maatlijnen voor je ontwerp. Met een vlekkenplan geef je de invulling en het design van de ruimte aan.

Daarna leer je hoe je met 3D modelleren de verschillende ruimtes gaat vormgeven. We werken aan de vloeren, de keuken, het interieur als tafels, stoelen, kasten lampen maar ook aan de afwerking van de verschillende ruimtes. Denk aan lambrisering en plinten.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor interieurontwerpers die de basisvaardigheden al onder de knie hebben en zich nu verder willen verdiepen en bekwamen in de mogelijkheden van Vectorworks.

Wat kun je na deze cursus?

je leert op basis van jouw eigen idee en concept een interieurontwerp professioneel uit te werken in vectorworks. Van schets naar plattegrond naar realisatie van een interieurdesign.

 

Het kan zijn dat muren niet goed willen verbinden, dan kan je dit nog corrigeren met de optie Verbind muren.

Als voorbeeld koppel ik een aantal muren los.

Activeer in het Aanvullende gereedschappenpalet onder het tabblad Architectuur de optie Verbind Muren.

Je ziet in de optiebalk verschillende verbindingen verschijnen.

Klik op de T-verbinding en klik vervolgens op de verticale muur en klik vervolgens op het horizontale deel.

De volgorde hiervan is belangrijk. Als je het namelijk het andersom doet, zul je zien dat de muren niet worden verbonden. Ook verschijnt er een foutmelding.

Je kan naast de T-verbinding ook de L-verbining gebruiken. Ook hier klik je eerst op de eerst muur en klik vervolgens op de tweede.

Hierin is de volgorde niet belangrijk.

Als je bij een T-verbinding per ongeluk de L-verbinding gebruikt, dan ga je zien dat de muur wordt afgesneden. Let er dus goed op welke verbinding je moet gebruiken.