Introductie cursus Reflowable ePUB

uit de cursus Reflowable ePUB met InDesign

Geef een reactie of stel een vraag

Geef een antwoord

Registreer als je wilt reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reflowable ePUB met InDesign

perm_identity Jildou Oost | video_library 40 video's | query_builder 03:24:37

Reflowable ePUB met InDesign

Een ePUB is een publicatievorm die juist veel gebruikt en gelezen wordt op mobiele apparaten.  Ze worden voor verschillende producties ingezet. Hierbij kun je denken aan leesboeken (romans, studiemateriaal, jaarverslagen, rapporten etc.). Maar ook boeken of tijdschriften met een meer illustratief (en interactief) karakter als kinderboeken, kookboeken, reisgidsen etc. behoren tot de mogelijkheden.

Reflowable en Fixed Layout ePUB

Beide varianten kun je uitstekend vervaardigen als ePUB: gaat het om een leesboek, dan kies je voor een Reflowable ePUB, waarbij de lezer grotendeels zelf de vormgeving kan bepalen. In deze variant kan de lezer bijvoorbeeld zelf het lettertype en -grootte instellen. De reflowable ePUB leent zich ook bij uitstek voor een kantooromgeving: vanuit de ePUB kun je snel en makkelijk teksten markeren en bijvoorbeeld delen via mail of social media met collega’s.

ePUB is een open en vrij formaat

Je kunt deze in eigen beheer of via een uitgeverij verspreiden, gratis of tegen betaling. Via je eigen website, mail of te koop in een electronische boekenwinkel. Kortom: het ePUB-formaat biedt vele mogelijkheden.

Doelgroep van deze curus

DPT-ers en vormgevers die zich willen bekwamen in het maken van ePUB’s.

Wat ga je leren

Na het volgen van deze online cursus ben je in staat om professioneel en efficiënt reflowable ePUB’s te vervaardigen. Je leert hoe je met gebruik van Adobe InDesign een reflowable ePUB vormgeeft en opmaakt en hoe je deze kunt exporteren. Daarnaast maak je kennis met hoe je de bronbestanden van een ePub kunt openen, lezen en bewerken.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Voor het volgen van deze cursus is een degelijke basiskennis van InDesign noodzakelijk.