Introductie JavaScript Basics Adobe Animate

uit de cursus HTML5 Canvas in Animate CC: JavaScript Basics

Introductie JavaScript Basics Adobe Animate
5 (100%) 1 stem[men]

Automatisch afspelen

Geef een reactie of stel een vraag

Geef een reactie

HTML5 Canvas in Animate CC: JavaScript Basics

perm_identity Belinda | video_library 31 video's | query_builder 2:04:51

In Adobe Animate CC kun je interactieve HTML5 publicaties maken met behulp van het zogeheten Canvas-element. Animate CC biedt standaard een aantal codefragmenten aan waarmee je heel snel een interactieve animatie of -infographic kunt maken. Met de nadruk op interactief, want daarvoor gebruik je de zogeheten Code Snippets.

In deze online cursus leer je met duidelijke instructievideo’s hoe je de standaard codefragmenten (Code Snippets) van Animate CC kunt toepassen in jouw publicatie. De cursus is juist speciaal ontwikkeld voor mensen die geen kennis van JavaScript of andere codetalen hebben.

Aan het creëren van de animaties zelf wordt geen aandacht besteed, dus kennis van de applicatie Adobe Animate CC is wel een vereiste. In deze cursus werk je met voorbereidde bestanden. Al kun je natuurlijk de kennis ook direct gaan toepassen in een eigen productie.

Je leert hoe je met de codefragmenten van Adobe Animate zowel gebruikers- als tijdsgebeurtenissen activeert. Dus je creëert interactiviteit op basis van een muisklik of als de bezoeker met de muis ergens overheen beweegt (user-event). Of zodra de animatie een bepaald punt in de tijd heeft bereikt (tijd-event). Je kunt dan interacties maken als:
• Animaties opstarten en stoppen
• Illustraties verplaatsen, roteren en positioneren
• Illustraties in- en uitfaden
• Tekst in beeld tonen
• De cursor van uiterlijk doen veranderen