Introductie cursus Starten met Affinity Photo

uit de cursus Snel op weg met Affinity Photo

Geef een reactie of stel een vraag

2 reacties op “Introductie cursus Starten met Affinity Photo

 1. Wanneer ik diverse foto’s in een lager mb wil voor het versturen naar andere sociale media. Hoe kan ik dit het beste doen? Is er buiten affinity een app. die dit sneller kan en je niet één voor één een foto hoeft te openen?

  1. Hoi Ria, In Affinity Photo ga je naar File > File > New Batch Job. Kies met Add alle afbeeldingen die je wilt verkleinen. Kies Save into en. klik op de drie puntjes om een doelmap aan te wijzen. Kies dan de specificaties voor het verkleinen. Bijvoorbeeld jpeg en bepaal enkel de hoogte of breedte dan worden de afbeeldingen verhoudingsgewijs automatisch hiernaar toe geschaald. Klik op OK en alle afbeeldingen worden naar jouw instellingen geschaald en in doelmap weggeschreven. Groet, belinda

Geef een antwoord

Registreer als je wilt reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Snel op weg met Affinity Photo

perm_identity Belinda | video_library 59 video's | query_builder 03:21:07

Fotobewerking met Affinity Photo

Het eerste echt serieuze beeldbewerkingsprogramma dat heel dicht in de buurt komt van Adobe Photoshop. Dit beeldbewerkingsprogramma is zeer goed professioneel inzetbaar en vele malen goedkoper in aanschaf dan Adobe Photoshop.

Van beeldmanipulatie tot beeldcreatie!

Affinity Photo biedt hoogwaardige gereedschappen en opties om fantastische beeldverbeteringen, retouche en manipulaties mee uit uit te voeren. Alle belangrijke correctie- en manipulatiemethodes zitten aan boord. Denk aan lagen, transformaties, aanpassingslagen, retouche, HDR-bewerkingen en RAW-aanpassingen.
Ook op het creëren van illustratie en beeld is het programma goed toegerust met uitgebreide penselen, vector-opties, effecten en filters.

Doelgroep van deze cursus

Ben jij al een ervaren DTP’er, fotograaf of vormgever en bekend met de Adobe Photoshop software dan kun je met deze cursus heel snel de overgang maken naar Affinity. Enerzijds is het snel een feest der herkenning, anderzijds zijn er wel degelijk verschillen. Sommige dingen zijn zelfs beter.

Ben je nieuw in deze materie dan ben je ook aan het juiste adres. Je leert alle In’s en Outs van dit prachtige programma.

Wat ga je leren

Alle belangrijke beeldbewerkingstechnieken komen in deze cursus aan bod. Aan het eind kun jij ook professioneel aan de slag met beeldbewerking en -creatie en weet je precies hoe je je beelden kunt publiceren.

Je leert:

 • Hoe je kunt tekenen en schilderen
 • Hoe je de uitsnede bepaalt en het perspectief aanpast
 • De belangrijkste selectiemethodes
 • Beeldcomposities te maken met lagen en laagmaskers
 • Kleurcorrigeren met aanpassingslagen
 • Beeldretouche
 • Speciale effecten te bereiken met Filters
 • Teksten en vormen te plaatsen en vorm te geven
 • De belangrijkste exportformaten en hun mogelijkheden

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Voor het volgen van deze cursus heb je geen specifieke voorkennis nodig. Al is het handig om wel te beschikken over algemene computervaardigheden.