Instructie: Koplamp van Maqueen programmeren

uit de cursus Micro:bit Maqueen programmeren

Leuk dat je onze site bezoekt,

Ben jij leergierig?. Jij abonnee en dan ik geef jou 5% korting op de eerste maand! Wat vind je daar van? gebruik als kortingscode: DIEHARD

Geef een reactie of stel een vraag

Geef een antwoord

Registreer als je wilt reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Micro:bit Maqueen programmeren

perm_identity Belinda | video_library 63 video's | query_builder 01:48:26

De Micro:bit

De Micro:bit is een kleine computer waarmee je op een heel leuke en creatieve wijze kennis kunt maken met programmeren en robotica. Je hoeft nog geen ingewikkelde code te leren. Je maakt gebruik de online code-editor MakeCode van Microsoft waarmee je op een visuele manier je eerste programma’s kunt gaan schrijven en laten uitvoeren door de Micro:bit.

De micro:Maqueen is een robotauto die je kunt programmeren met behulp van de Micro:bit. Het kleine formaat en de verschillende toepassingsmogelijkheden maken het makkelijk en leuk om grafisch programmeren onder de knie te krijgen. Zet de code op je Micro:bit, plaats de Micro:bit in de Maqueen en je bent klaar om van start te gaan!

De Maqueen robot is standaard uitgerust met vier RGB neopixel ledlampjes, functies en sensoren die jij kan aansturen door te programmeren. Zo kun je de auto een voorgeprogrammeerde route laten rijden, of besturen met een afstandsbediening die je ook weer zelf programmeert. Je kunt coole lichteffecten maken met de RGB neopixels, obstakels laten detecteren en vermijden. De Maqueen heeft ook een luidspreker waarmee je geluid en muziek kunt laten afspelen en nog veel meer…

Doelgroep van deze cursus

Ben je geïnteresseerd in Slimme Technologie. Heb je nog nooit eerder te maken gehad met programmeren en zoek je een leuke, laagdrempelige manier om bezig te gaan met robotica en sensoren. Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Wat ga je leren

Je begrijpt de denk- en werkwijze om te programmeren. Je leert hoe je sensoren uitleest en toepast om bepaalde functies uit te voeren. Je leert de werking en mogelijkheden van verschillende technieken en sensoren als sonar, lichtsensoren, lijnvolgsensoren, infra-rood en radiogolven te programmeren en toe te passen. En nog veel meer.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Voor het volgen van deze cursus heb je geen specifieke voorkennis nodig. Algemene kennis van de computer is wel belangrijk en je moet in het bezit zijn van een Maqueen robotauto en een micro:bit.