Pure Digital Evenement

Geplaatst op: 10/03/2018

Het Digital Print evenement.

Pure Digital is hét digitaal print evenement in de creatieve industrie. Pure Digital vindt plaats in Amsterdam van 17 tm 19 april. Het evenement is speciaal opgezet om de vernieuwende kracht van digitaal printen te verbinden met de creatieve industrie.  Dat pure digital plaats vindt in Amsterdam is niet geheel toevallig, Amsterdam is een creatieve hoofdstad met een industrie van 40.00 bedrijven.

Maar mocht je toevallig uit Groningen of Appelscha komen ben je ook van harte welkom. Het evenement is zoals gezegd 3 dagen lang en je kunt er die 3 dagen terecht van 10.00 tot 18.00 in de Rai te Amsterdam.

Digitaal drukken

Wat is digitaal drukken? Het grote verschil tussen een digitale drukker en een offset drukkerij, is dat de vaste kosten per drukopdracht (het opstarten van de pers bijvoorbeeld) lager zijn bij digitaal drukken. Daarentegen zijn de variabele kosten per drukvel veel hoger dan bij offsetdruk. Hierdoor is digitaal drukken vooral interessant bij kleine oplages. Ook de druktijden van digitaal drukken zijn korter dan bij offsetdruk, waardoor je makkelijker een spoedklus produceert.

 Onderwerpen die aan bod komen op Pure Digital

De hele dag door worden er verschillende onderwerpen behandelt op het gebied van digitaal printen. Hoe kan het bijvoorbeeld dat de digitale print nog altijd minder dan 3% van alle afdrukken vertegenwoordigt? Marcus Timson één van de organisatoren van het Digital Print evenement gaat uitleggen hoe hij denkt dat dit komt. Een ander onderwerp dat aan bod komt is hoe de creatieve wereld zich kan verbinden met de print wereld. Hoe kunnen ontwerpers en drukkers samenwerken? Frazer Chesterman heeft hier wel enkele ideeën over. Bijvoorbeeld gepersonaliseerd gedrukt behang. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van hoe de digitale drukker en de creatieve wereld de handen in een kunnen slaan. Dus als je actief bent in de creative business of in de print/drukkerij wereld dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Wil je gratis naar binnen? Registreer je op de site en je bent erbij.   https://www.puredigitalshow.com/home