Cursus starten met Joomla!

Geplaatst op: 08/06/2018

Joomla!

Onze docent en video-instructeur Walter van Rooij heeft de cursus starten met Joomla! ontwikkeld. Dit programma is een populair en veelgebruikte open source Content Management Systeem (CMS). Het is geschikt voor iedereen, van kleine particuliere websites tot grote bedrijfssites. Walter van Rooij is Grafisch vormgever, webdesigner en docent en ontwerpt al vele jaren voor bedrijven, overheid en instellingen de mooiste websites. Hiervoor maakt hij graag gebruik van Joomla. Als docent leert hij je graag de kneepjes van het vak en de techniek.

Waarom Joomla!

Joomla heeft een uitgebreide basis en een open source code. Verder is het stabiel, veilig en eenvoudig te onderhouden. Zoals gezegd heeft dit programma een uitgebreide basis om een website te bouwen maar daarnaast zijn er ook nog eens duizenden extensies beschikbaar.

Hiermee zou je bijvoorbeeld een webshop kunnen maken of het uiterlijk van je website veranderen of een evenementenagenda op je site plaatsen. Dit alles kun je nu zelf leren met de nieuwe cursus starten met Joomla! Na deze starter cursus komt er een vervolg waarin Walter steeds verder en dieper op de materie ingaat.

Joomladagen

Joomla is samen met WordPress één van de bekendste softwareprogramma’s voor het maken en bijhouden van je website. Mocht je nu echt helemaal Joomla! crazy zijn dan had je naar de 13e editie Joomladagen 2018 In Eindhoven op vrijdag 13 en zaterdag 14 april kunnen gaan. Dit is een  jaarlijkse evenement waar je alles maar dan ook echt alles over Joomla te weten kunt komen. Dit jaar werd het evenement gehouden op de inspirerende High Tech Campus in Eindhoven.  Zoals sommige mensen misschien al is opgevallen, de 13e editie was op vrijdag de 13e april. Maar gelukkig heeft dat niet veel mensen tegen gehouden om een kijkje te nemen en  kennis en ervaring te delen met andere Joomla! gebruikers. Op de site van Joomladagen.nl kun je een impressie van 2018 bekijken. Er is namelijk een grote Nederlandse Joomla! gemeenschap.https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=Xe4fcNRjP_Q