Screencasting met Camtasia

Nieuwe cursus Screencasts maken met Camtasia

Geplaatst op: 02/03/2018

De nieuwe cursus Screencasts maken met Camtasia staat nu online

Als je nu gaat kijken bij het cursusaanbod van House of Training kun je daar de door ons ontwikkelde cursus Screencasts maken met Camtasia vinden. https://www.house-of-training.nl/video/ga-leren-cursus-screencasts-maken-camtasia/  Camtasia is een opname en bewerkingsprogramma. Je kiest een deel of alles van het scherm wat je wil filmen voordat je begint. Het opnemen van je scherm heet screencasting. Nadat het opnemen(screencasten) klaar is kun je je video bewerken met meerder tools. Bij House of Training werken wijzelf ook al langere tijd met dit programma. Onze ervaring is dat het een prettig en niet al te moeilijk te leren programma is.

Voor wie is Camtasia?

Camtasia is de perfecte tool voor  bijvoorbeeld bloggers, vloggers, docenten, trainers en salesmanagers. Je kunt er promovideo’s mee maken of presentaties of infographics. In ieder geval voor iedereen die vaak presentaties geeft en deze op internet willen publiceren voor klanten of lezers. Je maakt met dit programma een video opname van het beeldscherm. Als je dit gedaan hebt kun je deze opname later bewerken in het video bewerkingsprogramma. Daarna kun je deze bewerkte video versturen via YouTube en/of je kunt het in verschillende bestandsformaten opslaan.

Wat leer je in deze cursus Camtasia

Allereerst natuurlijk hoe je opnames maakt van je computer- ,smartphone- of tabletscherm.  Daarna hoe je deze beelden tot een perfect vloeiend verhaal kunt monteren. Hoe beeldovergangen te maken tussen de clips en hoe makkelijk het is om te animeren. Naast het animeren kun je ook gebruik maken van de annotaties van Camtasia. Annotaties zijn grafische vormen als tekst, vlakken en pijlen waarmee je de aandacht van de kijker kunt trekken.   Natuurlijk hoort er ook geluid bij een clip en je leert dan ook muziek-of geluidsbestanden in je montage toe te passen en te bewerken. Je kunt wel zeggen dat je alles leert om van jouw bronmateriaal een professionele videoproductie te maken.