Nieuwe cursus ‘Automatische inhoudsopgave maken met InDesign’ staat online!

Geplaatst op: 10/01/2018

We hebben weer een nieuwe cursus voor jullie online gezet. Automatische inhoudsopgave  (Table of Contents). Met deze cursus leer je in een handomdraai hoe je een prachtige inhoudsopgave maakt in InDesign.  

Voorkom een hoop stress en ellende met de automatisch gegenereerde inhoudsopgave.

Zodra pagina’s verschuiven hoef je bij een automatisch gegenereerde inhoudsopgave in InDesign deze alleen nog maar bij te werken. En alles klopt weer. Zo stuur je je boeken en omvangrijke documenten met een veel geruster hart naar de drukker of printer.

Boeken, tijdschriften jaarverslagen maar ook digitale uitgaven als ePUB’s en PDF’s hebben een inhoudsopgave. 

Het handmatig maken van een inhoudsopgave kost behoorlijk wat tijd en is voor de meesten van ons ook niet heel erg makkelijk. Dan komt daar nog eens bij dat als er wijzigingen in het document plaatsvinden en pagina’s verschuiven, de hand ingevoerde paginanummering helemaal niet meer klopt. Je zult alles moeten controleren en weer opnieuw handmatig verbeteren. 

Automatisch een inhoudsopgave laten genereren door InDesign scheelt enorm veel werk.

InDesign biedt een mooie manier om dit makkelijker te maken. Hiervoor gebruik je vanaf nu liever de automatische inhoudsopgave functie van InDesign. Geef je document vorm met behulp van stijlen en InDesign kan daarna alle teksten van bijvoorbeeld hoofdstukken terugvinden en in een nette lijst zetten met uiteraard bijbehorende paginanummers. Je stelt je voorkeuren en vormgeving in zoals jij wilt en legt ze vast. 

Leer vandaag nog hoe je een inhoudsopgave maakt en vormgeeft.

In deze cursus leer je in korte duidelijke stappen hoe je dit moet aanpakken. Om deze cursus te kunnen volgen is het wel belangrijk dat je al goede ervaring en kennis van InDesign hebt. Heb je nog weinig tot nooit gewerkt met teken- en alineastijlen dan raad ik je aan om eerst de basiscursus van Adobe InDesign te volgen.