Het succes van instructievideo’s

Geplaatst op: 23/02/2018

Het succes van instructievideo’s

Instructievideo’s krijg je tegenwoordig bij zeer veel verschillende producten. Instructievideo’s ‘Hoe verbouw ik mijn zolderkamer!’. Instructievideo’s ‘Hoe gebruik ik een motorzaag om mijn zolderkamer te verbouwen’. Een instructievideo ‘Hoe maak ik een character in Cinema 4D’. Vroeger kreeg je bij veel producten een instructieboekje. Een heel klein opgevouwen papiertje met kleine lettertjes in verschillende talen. Een grote Zweedse meubelgigant kwam met een soortement van klein stripverhaaltje als instructieboekje. Hét poppetje. Je zou dit poppetje kunnen beschouwen als de voorloper van de instructievideo’s.

House of training

Bij House of Training is het natuurlijk onze core business, instructievideo’s. Op dagelijkse basis maken wij video’s om mensen te onderwijzen in de verschillende onderwerpen van media en design. De ontwikkelingen in de verschillende computerprogramma’s volgen elkaar zeer snel op en zijn eigenlijk altijd in beweging. Er zijn telkens veranderingen op dat gebied. Wij proberen dan ook steeds met de nieuwe programma’s te werken en daarvoor cursussen te ontwikkelen. Eén daarvan is Camtasia.

Camtasia

Met Camtasia  creëer je eenvoudig professionele screencasts, oftewel filmpjes van de gebeurtenissen op je computerscherm. Camtasia kun je zeer goed gebruiken voor het maken van instructievideo’s. Het is een opname- en bewerkingsprogramma. De gebruiker kiest een deel of alles van het scherm wat hij wil opnemen voor hij begint. Nadat het opnemen klaar is, is er de mogelijkheid om de video te bewerken met meerdere tools.  Met Camtasia zet je een echt professioneel resultaat neer. Binnenkort kun je dus bij House of Training een nieuwe instructievideo verwachten over hoe Camtasia op een professionele manier te gebruiken.

Conclusie

Instructievideo’s zijn tegenwoordig overal, neem maar eens een kijkje op YouTube.  Al die verschillende vloggers die met een telefoon filmpjes opnemen hoe bijvoorbeeld de mooiste make-up aan te brengen, of hoe zet ik dat Zweedse bed in elkaar. Het is eigenlijk niet meer weg te denken uit de communicatie van deze tijd.