Heroes Dutch Comic Con 2018

Geplaatst op: 09/04/2018

Dutch Comic Con 2018

Afgelopen Paasweekend was het evenement Heroes Ducht Comic Con in de jaarbeurs in Utrecht. Het evenement vond plaats op zaterdag 31 maart en zondag 1 april. En dat was geen grapje. Er was van alles te beleven en het was een weekend vol spektakel, entertainment, speciale gasten en workshops. Onze docent Anco was ook op de beurs aanwezig met een eigen stand en een eigen strip in het beursmagazine. Dus mocht je geweest zijn kijk nog een keer het blad door en dan vind je op pagina 32 eerst een kleine bio van Anco en daarna zijn strip.

Het evenement zelf

Degenen onder ons die geweest zijn weten dat het een fantastisch leuk en druk evenement was. Lange rijen om binnen te komen die zo goed als al begonnen op het station van Utrecht. Maar er was genoeg te bekijken in die lange rijen. Er waren de meest fantastische creaties te bewonderen. Zo kon het zomaar zijn dat je achter Catwoman in de rij stond. Het waren natuurlijk wel de Heroes Dutch Comic Con.  Cosplay is een zeer belangrijk element van de Dutch Comic Con. Zo waren er Cosplay meet & greets en een cosplay contest. De winnaars Casual Cow en Mayele Fay gingen met €150 zakgeld naar huis en natuurlijk eeuwige roem. Daarnaast kon je zelfs speeddaten!

Strips

En dan natuurlijk de strips. Er was een strip verzamelbeurs waar ook verschillende stripwinkels en uitgeverijen hadden plaatsgenomen. Er waren behoorlijk veel begaafde striptekenaars die hun nieuwste werk lieten zien en hun albums signeerden én origineel  werk verkochten. Je zou zeggen wat wil je nog meer als stripfan. Verder was er de uitreiking van de stripschapprijzen. De winnaar was Peter van Dongen. De stripschapprijzen werden al weer voor de 45e keer uitgedeeld.

Gaming

En als laatste nog Gaming. Er was natuurlijk een groots opgezet gaming area waar je onder andere de Drone races kon bijwonen. In de Free to Play Area kon je zelf meespelen en het nieuwste op het gebied van gaming beleven. Kortom er was echt meer dan voldoende te beleven. Mocht je dit alles nu gemist hebben dan hoef je niet een heel jaar te wachten want dit was de voorjaar editie van de Heroes Dutch Comic Con. De Winter editie vindt plaats op 24 & 25 november, zet deze data vast in je agenda als je hier bij wilt zijn.