Starten met Joomla [In ontwikkeling]

perm_identityWalter van Rooij | video_library 13 video's | query_builder Totale duur: 01:07:00 | assignment Niveau: Beginner | info Leergebieden: Webdesign,
Starten met Joomla [In ontwikkeling]

Leer hoe je met het Content Management Systeem Joomla een complete en complexe website bouwt met allerlei functionaliteiten zonder dat je verstand hoeft te hebben van programmeren.

Het CMS Joomla

Joomla behoort samen met WordPress en Drupal tot de meest populaire CMS systemen. Veel webbedrijven en -designers maken gebruik van een CMS om hierin complexe websites voor hun klanten te bouwen. Waarom zou je het wiel opnieuw moeten uitvinden als er CMS’en bestaan die het fundament voor de website al voor je klaarzetten.
Het grote voordeel van een CMS is dat de klant/opdrachtgever zelf zorg kan dragen voor de content van de website.

Wat ga je in deze cursus leren?

Je leert allereerst hoe je het CMS Joomla installeert op je eigen computer zodat je eerst lokaal de website kunt bouwen. Aan het einde van de cursus leer je hoe je de website migreert naar de server waarop de website gehost gaat worden. Je leert hoe je een template installeert en daarna de website gaat inrichten met artikelen, categoriën, menu-onderdelen, modules, plugins en componenten.

Je leert hoe je moet omgaan met de database waar de inhoud van de website in bijgehouden wordt. Hoe je veiligheidsmaatregelen neemt om de database en de website te backuppen. Kortom alle basisvaardigheden die je nodig hebt om een website met Joomla te bouwen, in te richten en online te zetten.

Ga naar Starten met Joomla [In ontwikkeling]

In de cursus worden de volgende onderdelen behandeld: