V- Photoshop - Werken met vectoren

perm_identityBelinda | video_library 27 video's | query_builder Totale duur: 01:56:46 | assignment Niveau: Beginner | info Leergebieden: DTP, Video, Animatie, Webdesign,
V- Photoshop - Werken met vectoren

Werken met vectorvormen, tekst en handgetekende vormen en paden

Ook in het Photoshop kun je werken met vectoren. Het voordeel van vectoren is dat deze oneindig scherp en schaalbaar zijn. Ideaal dus voor grafische illustraties, vormen en tekst. Omdat vectorvormen en teksten als aparte lagen in Photoshop worden geplaatst gelden ook voor deze lagen alle standaard manipulatie-opties. Denk aan het toepassen van laageffecten, laagaanpassingen en maskerlagen.

Doelgroep van deze cursus

Als je vectorvormen wilt leren combineren met pixelafbeeldingen of teksten wilt verwerken in een fotografische afbeelding dan is deze cursus wellicht iets voor jou. Ook het vrijstaand maken met een pad komt in deze cursus aan bod.

Wat ga je leren

Leer vormen, illustraties en paden te tekenen met één van de standaard bibliotheekvormen of met het pen-gereedschap. Het is geen eenvoudig gereedschap, maar als je het onder de knie krijgt zul je er heel veel plezier van hebben. Met vectorpaden kun je de mooiste vrijstaande beelden maken voor verdere grafische verwerking. Leer hoe je vectorlagen kunt manipuleren, vormgeven en kan voorzien van meerdere effecten.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Dit is het vijfde deel uit een langere reeks van Photoshop-cursussen en het is aan te raden de voorgaande delen eerst te volgen.

Ga naar V- Photoshop - Werken met vectoren

In de cursus worden de volgende onderdelen behandeld: