V- Photoshop - Werken met vectoren

perm_identityBelinda | video_library 27 video's | query_builder Totale duur: 01:56:46 | assignment Niveau: Beginner | info Leergebieden: DTP, Video, Animatie, Webdesign,
V- Photoshop - Werken met vectoren

Deze cursus is ook te koop op Soofos logo

Ook in het Photoshop kun je werken met vectoren. Het voordeel van vectoren is dat deze oneindig scherp en schaalbaar zijn. Ideaal dus voor grafische illustraties, vormen en tekst. Omdat vectorvormen en teksten als aparte lagen in Photoshop worden geplaatst gelden ook voor deze lagen alle standaard manipulatie-opties. Denk aan het toepassen van laageffecten, laagaanpassingen en maskerlagen.

Werken met teksten

Ook teksten zijn van origine vectorvormen. Leer hoe je tekst en beeld in elkaar kunt weven en onderdeel kan laten worden van het beeld of de illustratie. op die manier heeft de typografie een meerwaarde in beeld.

 

Werken met vectorvormen, tekst en handgetekende vormen en paden

Photoshop biedt een ruime bibliotheek aan vrij te gebruiken vectorvormen waarmee je snel afbeeldingen kunt verrijken met grafische illustraties.

 

Paden tekenen voor haarscherpe uitsnedes

Leer zelf vormen, illustraties en paden te tekenen met het pen-gereedschap. Het is geen eenvoudig gereedschap, maar als je het onder de knie krijgt zul je er heel veel plezier van hebben. Met vectorpaden kun je de mooiste vrijstaande beelden maken voor verdere grafische verwerking.

Ga naar V- Photoshop - Werken met vectoren

In de cursus worden de volgende onderdelen behandeld: