IV - Photoshop - Manipuleren van pixels

perm_identityBelinda | video_library 45 video's | query_builder Totale duur: 03:58:37 | assignment Niveau: Beginner | info Leergebieden: DTP, Video, Animatie, Webdesign,
IV - Photoshop - Manipuleren van pixels

Deze cursus is ook te koop op Soofos logo

Retoucheren en (kleur)corrigeren van afbeeldingen

Vanaf nu kun je toveren met beeld in Photoshop. Creëer elke compositie die je wilt met behulp van lagen. Bouw het beeld dusdanig op met behulp van maskertechnieken en slimme lagen dat je het eindresultaat te allen tijde nog kunt aanpassen en wijzigen. Het non-desctructief kunnen werken maakt dat je altijd de baas blijft over het eindresultaat.

Kleurcorrecties en -manipulaties

Maak de beste kleurcorrecties en toonaanpassingen met behulp van de aanpassingslagen waarmee je het licht/donker kunt herstellen, kleuren kunt opfrissen, kleurzwemen kunt verwijderen, het contrast kan verhogen of verlagen. En dat alles weer non-destructief met behulp van maskerlagen waarin je de aanpassing ook nog eens op de pixel nauwkeurig wel of niet kunt laten toepassen.

Wordt meester in het retoucheren, verwijder rimpels, vlekken en ongewenste elementen. Als je de kracht van de content-aware gereedschappen leert kennen kun je niet meer zonder. Met de retouche gereedschappen bepaal jij wat wel in en niet in beeld mag blijven.

Doelgroep van deze cursus

Iedereen die het (kleur)corrigeren en retoucheren binnen photoshop maximaal wilt leren te beheersen en toe te passen.

Wat ga je leren

Je leert alle professionele gereedschappen en werkwijzes waarmee je foto’s kunt retoucheren en corrigeren. Denk aan het verwijderen van ongewenste elementen, het highlighten van haren en het wit oppoetsen van tanden.  Maar ook het aanpassen kleuren, belichting en contrast. Al die technieken die maken dat een foto nèt dat ietsje extra krijgt.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Dit is het vierde deel uit een langere reeks van Photoshop-cursussen en het is aan te raden de voorgaande delen eerst te volgen.

 

Ga naar IV - Photoshop - Manipuleren van pixels

In de cursus worden de volgende onderdelen behandeld:

Has Sub: