II - InDesign - Teken- en alinea opmaak [2014-2015]

perm_identityJildou Oost | video_library 26 video's | query_builder Totale duur: 01:54:14 | assignment Niveau: Beginner | info Leergebieden: DTP,
II - InDesign - Teken- en alinea opmaak [2014-2015]

InDesign biedt diverse manieren en technieken voor het opmaken van tekens en alinea’s. Als basis zul je toch eerst alle soorten opmaak, die je aan tekens en alinea’s kunt verbinden, moeten leren kennen.

Opmaakmogelijkheden voor tekst en alinea’s

Zorg dat de vormgeving van teksten in je publicatie precies wordt zoals jij dat wilt. Dit is hèt programma voor tekstopmaak. Dit zie je terug in de grote hoeveelheid aan opties en instellingen voor opmaak van tekst die het programma kent. In deze online cursus krijg je uitgebreid uitleg over opmaakkenmerken als uitlijning, ligaturen, af- & aanspatiëring, verschuiven van basislijn etcetera. Maar ook algemene instellingen voor tekst als afbrekingen en taalinstellingen komen aan bod.

Leer alle mogelijkheden kennen voor teken- en alineaopmaak en geef jezelf hiermee een goede basis om al deze mogelijkheden later toe te kunnen passen in geautomatiseerde tekstopmaak.

Ga naar II - InDesign - Teken- en alinea opmaak [2014-2015]

In de cursus worden de volgende onderdelen behandeld: