Cinemagraphs maken met Photoshop

perm_identityBelinda | video_library 8 video's | query_builder Totale duur: 00:27:40 | assignment Niveau: Gevorderden | info Leergebieden: DTP, Animatie,
Cinemagraphs maken met Photoshop

De magie van een cinemagraph

Een cinemagraph is een foto waarin alles stilstaat en slechts een deel van de foto ‘beweegt’. Het bewegende deel is een loop die zichzelf herhalend afspeelt. Dit video-element in de setting van een stille foto van gevangen beeld, levert intrigerende afbeeldingen op. Leer in deze cursus hoe je zelf een spannende cinemagraph kunt maken met Adobe Photoshop.

Video bewerken in de video tijdlijn

Photoshop biedt met de video tijdlijn de mogelijkheid om snel een kleine video montage te maken. Met behulp van aanpassingslagen kun je de kleuren in de video verbeteren en manipuleren.

Photoshop video exporteren naar animated gif

Een Cinemagraph is een animated gif. Gif is het enige bestandsformaat voor afbeeldingen dat animaties kan bevatten.  Het voordeel van een gif is dat je hiervoor geen afspeelknoppen nodig hebt. De animatie speelt zichzelf af en als je wilt kun je de animatie laten ‘loopen’. Bovendien ondersteunt elke browser animated gif’s.

Doelgroep van deze cursus

Fotografen, vormgevers, social media-auteurs, webdesigners, communicatie-medewerkers, creatieven. Kortom iedereen die wil leren hoe je van een video een spannende cinemagraph maakt.

Wat ga je leren

Je leert hoe je in Adobe Photoshop video importeert en monteert op een tijdlijn tot een loopend videofragment die je vervolgens gaat exporteren naar een Animated gif. Het toevoegen van lagen met bijvoorbeeld geanimeerde teksten of andere beeldanimaties komt ook aan bod.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Redelijk goede kennis en ervaring met Adobe Photoshop is wel handig want je leert direct gebruik te maken van de benodigde technieken en gereedschappen in deze cursus.

Ga naar Cinemagraphs maken met Photoshop

In de cursus worden de volgende onderdelen behandeld: