Basiskennis Layout van webpagina's

perm_identityBelinda | video_library 40 video's | query_builder Totale duur: 03:09:42 | assignment Niveau: Beginner | info Leergebieden: Webdesign,
Basiskennis Layout van webpagina's

Het maken van de  layout van een webpagina. Leer in deze online training met behulp van HTML en CSS om pagina’s exact zo vorm te geven zoals je wilt. Hiervoor maak je gebruik van het zogeheten boxmodel. Met CSS kun je de vormgeving en de plaatsing van teksten, afbeeldingen en overige media exact bepalen. Zowel statisch als responsive.

De box en het layouten van webpagina’s

Dankzij het zogeheten boxmodel ben je staat om tekst, afbeeldingen en overige media exact te positioneren en vorm te geven zoals je dat wilt. Hiermee bepaal je de layout van de webpagina. Je leert de boxeigenschappen op de juiste manier in te zetten en te benutten. Elke webpagina wordt opgebouwd uit speciaal hiervoor in het leven geroepen html5-elementen (header, nav, aside, footer en div). In dit hoofdstuk leer je alle mogelijke vormen van layout te creëren.

Positioneren van elementen

Soms moeten elementen zich natuurlijk gedragen in de ‘flow’, maar soms wil je de positie en het gedrag van elementen exact kunnen bepalen. CSS biedt hiervoor specifieke position-stijlopdrachten. Leer hoe je een webpagina-layout maakt in flexibele kolommen maar ook hoe je kaders op vaste posities kunt zetten.

Ga naar Basiskennis Layout van webpagina's

In de cursus worden de volgende onderdelen behandeld:

Has Sub: