visuele-communicatie

Bedrijven geven meer budget uit voor visuele content!

Geplaatst op: 06/07/2018

Bedrijven (66%) verwachten de komende jaar meer geld uit te trekken voor visuele content. Dat kon ik lezen in een artikel van Frankwatching. Dat is dus goed nieuws voor DTP’ers en grafisch vormgevers. Op zich komt dit nieuws niet bij aan als een donderslag bij heldere hemel. Want visuele content trekt aandacht en leidt tot interactie met je publiek. En dat is wat bedrijven willen.

Video, animatie, illustratie en beeld communiceert!

Op social media vertel je het snelst je boodschap met visuele middelen. Denk aan video, animatie of een pakkende illustratie of afbeelding. Nu is een ‘kiekje’ zo geschoten, maar liever gebruik je een beeld dat ‘pakt’. Hoe creëer je een visualisatie dat jouw doelgroep interesseert? House of Training heeft een aantal nieuwe cursussen online staan die jou daarbij kunnen helpen.

Communiceren met infographics

Je leert hoe infographics worden ‘gelezen’. Wat maakt een infographic tot een succes en waarom! Via bestaande infographics die je op internet kunt vinden leggen we stap voor stap uit wat de do’s en de don’ts zijn. Je krijgt inzicht in het ontwerpproces en het belang van goede tekst en inhoud. Uiteindelijk gaat het erom dat je de kunst van het visueel communiceren onder de knie krijgt. Daarom zul je eerst de kracht van compositie, kleur, symbolen, vormtaal en tekst moeten begrijpen. Zodat je deze in jouw vormgeving en ontwerp op z’n sterkst kunt inzetten.

Infographics maken met Adobe Illustrator

Beeld en kleur communiceren sneller dan geschreven teksten. We leven in het informatietijdperk en de vraag naar efficiënt en snel communiceren is enorm toegenomen. Vandaar ook de groeiende behoefte aan goede infographics. Want één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Na deze cursus kun je prachtige en effectieve infographics maken in  Adobe Illustrator. Je maakt gebruik van grafieken om complexe data inzichtelijk te maken. Hoe je je idee omzet naar concept en deze vertaalt naar de juiste keuze in typografie, kleur, symbolen en vormtaal. Je leert hoe je de infographic voor diverse publicatiedoeleinden voorbereidt en exporteert.