Adobe Project Rush

Adobe kondigt Project Rush aan!

Geplaatst op: 29/06/2018

Project Rush maakt het mogelijk om video op diverse apparaten te monteren, te bewerken en direct te publiceren op bijvoorbeeld YouTube. De projectbestanden kunnen eenvoudig geopend en uitgewisseld worden op een PC, tablet en smartphone. Je kunt werken met lokaal bewaarde bestanden maar ook met clouddiensten als Adobe’s Creative Cloud, Dropbox en Google Drive .

Videobewerking en -montage met Rush en Premiere

Rush draait op dezelfde technologie als Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects de projecten die je maakt zijn hierin prima verder te verwerken. Daar waar je voor Premiere Pro wel enige kennis in huis moet hebben heb je die voor Rush niet nodig. Dat maakt het werken met video heel laagdrempelig voor onervaren gebruikers.

Met Rush kun je video monteren, overgangen creëren, tekst toevoegen, kleurcorrecties maken en audio bewerken en monteren. Misschien wordt Rush gratis voor alle gebruikers, maar hij zal ook terug te vinden zijn tussen app’s van Adobe Creative Cloud.

Wat gebeurt er nu met Premiere Clip.

Premiere Clip is de app waarmee je direct proefmontages kan maken met je tablet of smartphone. Reuze handig! Zo kun je direct op locatie al zien of de beelden die je geschoten hebt voldoende zijn voor je productie. Thuis aangekomen werk je dan op de PC in Premiere het project verder uit. Rush belooft uitgebreidere mogelijkheden en kan ook geïnstalleerd worden op de PC. De bèta versie is binnenkort voor geïnteresseerden beschikbaar, maar je kunt je nu alvast inschrijven als je benieuwd bent.

Concurrentie voor iMovie van Apple?

Project Rush zou weleens de concurrent kunnen worden voor iMovie van apple