Adobe After Effects bestaat al weer 25 jaar!

Geplaatst op: 19/03/2018

Adobe After Effects bestaat al weer 25 jaar!

In 1993 kwam Adobe uit met de 1.0 versie van After Effects. Deze 1.0 versie was nog vrij simpel maar het had al wel de potentie om groot te worden. Maar deze (achteraf) vrij simpele versie is mooi wel de versie die in de film Jurassic Park werd gebruikt. Het was gelijk ook het enige animatie en creatieve compositing applicatie programma dat er was, dus erg veel keuze was er nu ook weer niet. Maar als je ziet wat de makers van Jurassic Park met deze eerste versie van Adobe al voor elkaar wisten te krijgen dan weet je gelijk hoe sterk Adobe After Effects is. In de volgende link kun je een aantal voorbeelden van Adobe After Effect zien.  https://www.youtube.com/watch?v=DuMlHcCunGA 

Jurassic Park

After Effects heeft er voor gezorgd dat de aspecten van de 3D dinosaurussen en de 2D tekeningen konden worden samengevoegd. Dit konden ze doen  omdat het in After Effects mogelijk is om quick turn shots te maken. En door de film Jurrasic Park is de filmindustrie compleet veranderd. Jurassic Park won dan ook een Oscar voor Beste Visuele Effecten, Beste Geluids Mixen en Beste Geluid  Editing. Inmiddels zijn we al aanbeland bij versie CC 2018 en is het programma veel uitgebreider geworden. Niet in de laatste plaats om aan de vraag van de filmwereld te kunnen blijven voldoen. Blade Runner is bijvoorbeeld ook zo’n film die met behulp van After Effects is gemaakt. In de afgelopen 25 jaar zijn er heel veel fantastische verbeteringen en nieuwe features toegevoegd waardoor dit programma film magie mogelijk maakt.

After Effects & House of Media

Nu werken wij bij House of Training al behoorlijk wat jaartjes met After Effects. We zijn dan ook goed op de hoogte van alle bijzondere trucjes  die je met dit programma kunt doen. Nu maken wij natuurlijk niet de nieuwste Hollywood blockbuster. Maar wij leren onze cursisten wel graag werken met de nieuwste versie en  alles wat daar bij komt kijken. Zodat zij eventueel wel de nieuwste Hollywood blockbuster kunnen gaan maken. Dus ik zou zeggen ga snel aan de slag en creëer  je eigen Jurassic Park!